Dierenarts

Ik ben Jet Musters, dierenarts bij het AniCura Dierenziekenhuis Drechtstreek - ‘s Gravendeel. Als klein kind nam ik al gewonde dieren mee naar huis om ze ‘beter te maken’. Ik heb het geluk gehad dat ik mijn droom heb kunnen waarmaken.

Het leukst aan mijn werk vind ik het contact met dieren en hun eigenaren. Dat je een jonge pup ziet binnenkomen en die hond vervolgens z’n hele leven mag begeleiden; fantastisch! Van hun zorgeloze jonge jaren tot op late leeftijd wanneer er meer kwaaltjes komen. De uitdaging is om voor elk dier samen met de eigenaren te kijken wat de beste oplossing is.

Pietje en Titus

Dat ik me goed kan inleven in de baasjes van de dieren is omdat ik zelf ook twee katten heb. Pietje, een Turkse Angora en Titus, een Maine Coon. Het is fijn om in een dierenartsenpraktijk te werken waar veel mogelijkheden zijn tot aanvullend onderzoek en behandeling. Op deze manier kun je jouw patiënten alle mogelijkheden aanbieden.

Mijn vrije tijd besteed ik graag met mijn gezin in de natuur. Op mijn werk heb ik veel interesses. Zo gaat mijn hart sneller kloppen van een leuke internistische patiënt, maar vind ik opereren ook erg leuk. Verder ben ik dol op katten, waardoor de kattengeneeskunde ook hoog op mijn lijstje staat.