Praktijkmanager & Dierenarts

Hoi, ik ben Monique van Drift. Sinds 2013 ben ik als dierenarts werkzaam bij Anicura Dierenziekenhuis Breda. Een jaar na het halen van mijn bul in Utrecht ben ik aangenomen en sindsdien ben ik er gebleven.

Ik wist tijdens de tweede helft van de middelbare school dat ik een medische interesse had. Van daaruit ben ik gaan zoeken naar een beroep dat het beste bij me paste. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik liever met zieke dieren dan zieke mensen in de weer ben.Nu ik eenmaal dierenarts ben weet ik dat ik de juiste beslissing heb genomen.

Diergeneeskunde is een breed beroep, met veel vrijheden en ontwikkelmogelijkheden, en zonder de rangordes van het ziekenhuis.

Interesse

In deze praktijk heb ik de mogelijkheid gekregen om mij verder te ontwikkelen in wat ik het meest interessant vindt - namelijk de chirurgie en de orthopedie.

Daarnaast blijf ik graag mijn spreekuren draaien en vind ik het leuk om veel afwisselende patiënten te zien.

Mijn specialisaties zijn wekedelenchirurgie, laparoscopie en orthopedie

Op dit moment volg ik de cursus Anicura's Surgery Centre of Excellence, dit is een cursus die elke maand een week lang duurt met de onderwerpen wekedelenchirurgie, orthopedie en neurochirurgie.

Reizen

Op het moment hebben we geen huisdieren: we zijn te veel van huis.

Reizen staat bij mij op een belangrijke eerste positie voor vrijetijdsinvulling. Ik probeer ieder jaar een verre reis te maken. Backpack inpakken en weg.

Daarnaast moet je dit combineren met skiën en duiken.

Ik pak thuis in Utrecht graag een park of terras en ga regelmatig naar muziekfestivals.

Afspraak of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken bij de kliniek? Neem contact met ons op!