Willem van Doesum

Dierenarts

Interessegebieden: Chirurgie en echografie

Ik ben Willem van Doesum en sinds 2016 dierenarts bij AniCura Dierenkliniek Zoetermeer om de beste zorg aan huisdieren te geven. Ik vind het geweldig om een dier weer te zien opknappen. Dieren kunnen namelijk niet voor zichzelf opkomen, maar ervaren wel dezelfde sensaties als wij doen.

Ik richt me veel op chirurgie en honden met moeilijk gedrag. In de kliniek kan ik veel zelf oppakken, waardoor je heel snel veel vaardigheden opdoet. De blijdschap van de dieren en hun baasjes als ze goed geholpen worden, is het allermooist aan dit werk.

Jaarlijks probeer ik meerdere nascholingen in chirurgie te volgen. Zo kan ik nieuwe technieken bijleren en op de beste manier ingrijpen zodat alles voor de dieren zo snel en veilig mogelijk verloopt. Nascholing wordt nu vooral gericht op chirurgie en echografie.

Noa, Shadow, Goku, Vinny, Daisy en Jack

Thuis hebben we twee honden, drie paarden en vier katten. Shadow en Noa zijn onze honden. Noa is een mix van een Staffordshire-bulterriër en een Argentijnse dog. Zij is een al wat oudere dame met wat artroseklachten. Door haar als een prinses te behandelen, kan ze een heerlijk leven leiden.

Shadow is onze jonge god. Een Tamaskan met energie voor twintig. Een flinke uitdaging, maar bovenal een enorme knuffelbeer. Het liefste maak ik mooie wandelingen met hun allebei en ga ik extra hard lopen of fietsen met Shadow.

Onze katten zijn Goku, Vinny, Daisy en Jack. De laatste twee zijn broer en zus die we samen hebben geadopteerd omdat Vinny's broertje kort daarvoor plots was overleden. Vinny heeft mijn vrouw met de fles grootgebracht en is samen met Jack en Daisy enorm aanhankelijk en knuffelig.

Goku is mijn studentenkat en een heerlijk autistisch dier. Doet wat ‘ie wilt, wanneer ‘ie dat wilt en hoe het hem uitkomt.

Verder sport ik graag. Hardlopen met de hond, maar ik ben ook graag bezig met vechtsport. Ik beoefen Tang Soo Do in mijn vrije tijd. Vroeger op hoog niveau, tegenwoordig op een lager pitje.