Dierenartsassistente

Interessegebieden: katten trimmen

Ik ben Karin Rid-van den Akker, dierenartsassistent bij Dierenkliniek De Leyens in Zoetermeer. Als dierenartsassistent, of paraveterinair zoals het ook wel wordt genoemd, houd ik me met heel veel verschillende dingen bezig binnen de kliniek.

Het liefst ben ik bezig met katten. Katten trimmen om precies te zijn. Het is leuk om (lastige) katten te helpen met vachtproblemen. Of er zo stressvrij mogelijk voor zorgen dat de katten weer lekker in hun vacht zitten.

Ooit, toen ik net van de basisschool af kwam, zag ik in een advertentie van de, toen de enige, opleiding tot dierenartsassistente. Ik wist toen al gelijk dat ik dat wilde gaan doen. Vooral de combinatie van het medische gedeelte en het werken met dieren en mensen vind ik interessant. Geen dag is hetzelfde en de veelzijdigheid die erbij komt kijken, bevalt me heel goed!

Drie-eenheid

Thuis heb ik een labrador genaamd Oakley. Al sinds ze pup is, gaat ze regelmatig mee naar de praktijk. Ze ging vroeger ook altijd mee paardrijden. Samen met mijn toenmalige paard waren we een echte drie-eenheid. Met het paard weg is altijd haar favoriete activiteit geweest!

Ook hebben we altijd samen veel getraind: gehoorzaamheid tot GG1 en behendigheid. Nu ze een dagje ouder wordt en het paard er niet meer is houden we het op lekkere wandelingen in het park.