Inge van Tilburg

Dierenarts

Specialisme

Interne geneeskunde

Ik ben Inge van Tilburg-de Raat, dierenarts bij AniCura Dierenkliniek Zoetermeer. Al sinds ik 8 jaar oud was, wist ik dat ik dierenarts wilde worden. Sinds 2010 mag ik ook officieel zeggen dat het is gelukt!

Het is ontzettend leuk bij dit vak dat je soms moet puzzelen om erachter te komen wat een dier mankeert, voordat je een goede behandeling kunt inzetten. Een ander mooi onderdeel is dat je rol heel divers is. Je bent 'huisarts', chirurg, radioloog, tandarts en nog veel meer. En het contact met baas en dier is natuurlijk elke dag weer fantastisch!

Interne geneeskunde

Interne geneeskunde heeft mijn grootste interesse binnen het vakgebied. Dat is het onderzoek doen naar de organen van huisdieren. Daarnaast houd ik me veel bezig met konijnen, tandheelkunde, echografie en voeding.

Een ander onderdeel wat het werk mooi maakt: door preventieve maatregelen (vaccinaties, ontwormen, etc) ervoor zorgen dat dieren gezond blijven en een ziek dier behandelen zodat het weer gezond wordt. Daarbij werken we hier met een heel leuk team!

Nemo en dochters Yara, Lizzy en Evy

We hebben thuis een kat van 13 jaar, zijn naam is Nemo. We hebben hem overgenomen van klanten van de kliniek omdat hij vaak blaasproblemen had en in huis plaste. Sinds wij hem op speciale voeding hebben gezet en hij vrij in de tuin op ontdekkingstocht kan, is hij niet meer ziek of onzindelijk geweest.

In mijn vrije tijd geniet ik zoveel mogelijk van mijn man en 3 dochters, Yara van 8 maanden, Lizzy van bijna 3 jaar en Evy van 4,5 jaar oud. We hebben een druk gezin, maar gaan er graag op uit met z'n allen.