Dominique Pouw

Dierenartsassistente

Interessegebieden: Voedingsadvies en gewichtsbegeleiding

Ik ben Dominique Pouw, sinds 2008 dierenartsassistente bij dierenkliniek AniCura Zoetermeer. Naast de dagelijkse werkzaamheden in de praktijk, houd ik me bezig met voedingsadvies en gewichtsbegeleiding. Overgewicht komt veel voor bij huisdieren, Ik help graag met het afvallen.

Na de Havo ben ik Dier-en veehouderij gaan studeren. Als snel kwam ik er achter dat je met deze studierichting weinig contact met dieren zou hebben. Na mijn afstuderen ben ik daarom de studie voor paraveterinair gaan doen. Het contact met dieren is voor mij veel te belangrijk in mijn werk. Als klein meisje wist ik dat al.

Het leukste vind ik de afwisseling

Het ene moment zit je achter de balie en het andere moment assisteer je bij een operatie. Geen dag is hetzelfde. Het bespreken van röntgenfoto's met een klant vind ik erg leuk om te doen. Daarnaast wil ik blijven leren. Onlangs heb ik nog een bijscholing gedaan over artrose. En ik heb me verdiept in voeding en overgewicht, twee belangrijke aspecten als het gaat om gezondheid en welzijn van huisdieren.

Voeding en overgewicht

Voeding heeft altijd mijn interesse gehad. Mijn afstudeeropdracht was dan ook een onderzoek naar hondenvoeding. En ook als dierenartsassistente is voeding een belangrijk onderdeel voor mij. Goede voeding draagt bij aan een langer en gezonder leven en kan de klachten van een bepaalde aandoening verminderen. Elk dier heeft weer andere behoeftes, het nadenken over een goed voedingsadvies vind ik dan ook super interessant. Ik help huisdiereigenaren daar graag bij.

Ook overgewicht komt vaak voor bij huisdieren en kan een aanslag zijn op de gezondheid. In de kliniek begeleid ik baasjes en hun dieren met afvallen.

We hebben een groot aantal vaste klanten die regelmatig bij ons in de praktijk komen. Dit zorgt ervoor dat je een goede en vertrouwde band krijgt met de klanten en hun huisdieren. Dit maakt mijn werk erg fijn.

Mindful wandelen met Bootz

Ik heb thuis een hond Bootz, een Bordercollie van 3 jaar oud. Hij is lekker ondeugend en heel lief. Hij verschijnt regelmatig op de Facebook-pagina van de kliniek en is ook vaak in de praktijk zelf te vinden.

Ook fladdert er een verliefd echtpaartje bij mij thuis rond. Chickie (een vrouwtjes valkparkiet) & Noodle (een mannetjes agapornis) van 12 jaar oud. Noodle is in 2008 bij ons komen aanvliegen. En sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Dat geniet ik ontzettend van.

Ik heb twee zoontjes van 4 en 6 jaar oud, die houden mij lekker bezig. Heel gezellig natuurlijk, maar soms heb je met het volle huis ook wel even behoefte aan wat rust. Mijn ontspanning vind ik in mindfulness, yoga en wandelen met Bootz. Daarnaast sta ik graag met schort en al in de keuken lekkernij te bakken.