Anton van Zetten

Dierenarts

Interessegebieden: Chirurgie en tandheelkunde

Ik ben Anton van Zetten, dierenarts bij AniCura Dierenkliniek De Leyens in Zoetermeer. Al ver voor mijn studie Diergeneeskunde, en zeker toen ik in 1991 afstudeerde, ben ik gek op ‘het beter maken’ van dieren. Het is en blijft fascinerend.

Ik heb een bijzondere belangstelling voor opereren, tandheelkunde en vogels en gedrag. Op bijna elk gebied volg ik nascholing. Soms is wel lastig dat ik alles aan dit prachtige vak leuk vind, want alles dat wordt aangeboden doe ik dus ook!

En het allermooist is het omgaan met mensen en dieren en de enorme variatie daarin. Echt geen één dag is hetzelfde!

Geen tijd voor een hond

Vroeger had ik een hond waar ik heel veel tijd aan besteedde. Er is alleen één nadeel aan dit vak: ik vind dat je te weinig tijd overhoudt om een hond de beweging te geven die ‘ie verdient. 

Een ander luxeprobleem: ik vind vrijwel alle dieren leuk. Maar om ze verantwoord als huisdier te houden, moet je voldoende tijd kunnen vrijmaken. En aangezien me dat nog steeds niet lukt, houd ik het bij vogels.

Ik houd erg van fietsen, wandelen en natuur. Maar ook hier geldt: tijd vrijmaken voor andere dingen die me fascineren is soms best lastig in dit vak.