met kat naar de dierenarts tijdens corona

Zo bezoekt u de dierenarts in tijden van het Coronavirus

Ondanks de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) proberen wij alle diergeneeskundige zorg zoveel mogelijk te blijven verlenen. Wel nemen we extra maatregelen met betrekking tot het Coronavirus.

We willen dat onze medewerkers gezond blijven om voor uw dier te kunnen zorgen. En natuurlijk willen we voorkomen dat het virus zich verder verspreidt.

De Coronapandemie is voor iedereen heel vervelend. We doen ons uiterste best om u en uw dier zo goed mogelijk te helpen. Zoals altijd. U kunt echter voorlopig alleen voor noodzakelijke zorg en spoedgevallen een afspraak bij ons maken. Op dit moment is er geen reden om aan te nemen dat het Coronavirus kan worden overgedragen van huisdieren op mensen.

Hieronder kunt u een overzicht vinden van de algemene maatregelen die gelden voor elk bezoek aan onze dierenkliniek. Meer informatie over sterilisaties/castraties, fertiliteitsbehandelingen, vaccinaties en officiële HD/ED foto’s kunt u hier vinden.

Welke dieren kunnen bij de dierenarts komen?

Alle zieke en gewonde dieren, en dieren die zorg nodig hebben. Denk hierbij aan entingen voor puppies en kittens. Spoedgevallen gaan zoals altijd voor. Het kan alleen wel zo zijn dat we minder personeel hebben dan normaal, waardoor u misschien wat langer moet wachten.

Heeft de dierenkliniek aangepaste openingstijden?

De openingstijden van onze kliniek vindt u op onze website. Mochten de openingstijden aangepast worden, dan zorgen we dat de website up-to-date is.

Wat moet ik doen als ik voer of medicijnen moet kopen?

U kunt nog steeds bij ons terecht voor voer, medicijnen en supplementen. Wel raden we aan om van tevoren even te bellen, dan leggen we uw bestelling klaar en kunt u zo snel mogelijk weer met uw bestelling naar huis.

Wat moet ik doen als ik naar de dierenarts ga?

We werken op afspraak, dus bel of maak online uw afspraak. Overige tips en richtlijnen vindt u hierboven.

Kan ik met mijn huisdier naar de dierenarts gaan als ik besmet ben met het Coronavirus COVID-19?

Als u besmet bent met COVID-19, of als er vermoed wordt dat u besmet bent, kom dan niet zelf naar de dierenarts, maar laat iemand anders die niet besmet is of in quarantaine is uw dier langsbrengen. Neem ook vooraf contact met ons op, zodat we met u mee kunnen denken en goed op de hoogte zijn van de situatie. Zo kan ons team de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en uw dier veilig behandelen.

Lees ook: alles over het Coronavirus en huisdieren