U wilt er liever niet aan denken, maar dieren kunnen ziek worden, net als wij. Om onverwachte kosten op te vangen, kunt u een huisdierenverzekering afsluiten voor uw hond, kat of ander dier.

Sleeuwijk +

Loevestein 2 4254 EH Sleeuwijk
Routebeschrijving 0183 - 30 17 08

De afgelopen jaren is de geneeskunde voor dieren enorm ontwikkeld, waardoor het niet meer ongebruikelijk is om bij dieren onder andere een bloedonderzoek te laten doen, of een echo, CT-scan of röntgenfoto te laten maken. Ook steeds meer ziektes kunnen goed behandeld worden, maar daarvoor heeft uw dier soms wel levenslang medicatie nodig, denk bijvoorbeeld aan suikterziekte of astma. Dit kost natuurlijk ook geld.

Verzekering huisdier

De kosten die aan de dierenarts verbonden zijn, zijn vaak onverwachts en kunnen hoog oplopen. Daar kunt u een spaarpotje voor aanleggen, maar het kan ook anders.

Niet iedereen weet het, maar een huisdier kan verzekerd worden. Voor een vast bedrag per maand zijn dan de meeste medische kosten gedekt.

Dekking van een huisdierenverzekering

Net als bij een uw eigen zorgverzekering worden niet alle kosten gedekt.

Niet alle kosten worden gedekt

Wel bieden verzekeraars vaak verschillende pakketten, die uiteraard duurder worden naarmate de dekking groter wordt.

Wij raden u dan ook aan om zeer kritisch te zijn bij het afsluiten van een dierenverzekering.

Verschillen per dierenras

Raadpleeg ook uw dierenarts, die weet het beste welke kwalen en problemen u in de toekomst kunt tegenkomen bij uw hond of kat, erfelijke kwalen verschillen bijvoorbeeld sterk per ras. Meer weten over het kiezen van een hondenras of kattenras? Ga naar: Ras Wijzer en gebruik onze tool voor het kiezen van eenr as.

Eigen risico

Een eigen risico is een bedrag dat u altijd zelf moet betalen, voordat uw huisdierenverzekering van kracht wordt. Een kort voorbeeld: heeft u een verzekering gevonden met eigen risico van 250 euro, dan is de eerste 250 euro voor u. Voor een behandeling van 400 euro gaat de verzekering dus in voor de overige 150 euro.

Aanvullende pakketten

Verzekeringen bieden vaak aanvullende pakketten aan. Kijk deze altijd even door, dat geeft op zijn minst een indicatie van wat er dus niet onder het basispakket van die huisdierenverzekering valt.

Wat kost een dierenverzekering per maand?

De maandelijkse premie voor een dierenverzekering is lastig te voorspellen. Verzekeraars gaan hierbij meestal uit van een aantal factoren: diersoort, ras, gewicht, leeftijd en geslacht.

Om alvast een idee te krijgen van wat een verzekering gaat kosten, kunt u online vaak een berekening laten maken. Vul de gegevens van uw dier in en u krijgt een aantal pakketten te zien.

Uw hond of kat mag niet te oud zijn; vanaf een bepaalde leeftijd is het niet meer mogelijk om een huisdier te verzekeren. En hoe jonger u uw huisdier verzekert, hoe lager de premie is.

Verzekeren: wel of niet?

Sommige mensen hebben geluk en hebben een kerngezond dier dat nooit ergens last van heeft en heel oud wordt. Helaas kan er altijd iets met uw dier gebeuren, zoals een ongeluk, een ziekte of een aangeboren afwijking. Wanneer uw huisdier iets mankeert, kunnen de dierenartskosten oplopen door onderzoeken en behandelingen.

Wel of niet behandelen?

Zelfs als geld geen rol speelt, zult u moeten nadenken over de kosten voor een onderzoek of behandeling die het leven van uw huisdier kunnen verlengen. En dat is vervelend.

Een verzekering kan heel geruststellend zijn en zorgt ervoor dat u zich, op het moment dat er iets mis is, volledig op uw dier kunt richten, zonder geldzorgen.

Verzekering: advies van de dierenarts

U zult zelf moeten bepalen of u uw huisdier wel of niet verzekert, dat kunnen wij als dierenartsen helaas niet voor u doen. Wij begrijpen dat het niet meer behandelen van uw dier een hele lastige keuze is waar u niet voor wilt komen te staan. Niemand wil eraan denken dat een geliefd huisdier iets overkomt of ziek wordt. De keuze simpel maken door middel van het afsluiten van een verzekering voor uw hond of kat helpt in die keuze.

Het is in elk geval heel belangrijk om ervoor te zorgen dat u voorbereid bent op het houden van een dier, ook financieel.

Onverwachte kosten bij de dierenarts

Een goede verzorging betekent ook dat u financieel voorbereid bent op de kosten van onvoorziene medische behandelingen. Ook uw hond of kat kan een ongeluk krijgen of ernstig ziek worden. De kosten van de behandeling en/of medicatie kunnen dan behoorlijk oplopen. Een rekening van een paar honderd euro is dan eerder regel dan uitzondering. Op zich geen punt, maar u moet wel financieel in staat zijn om deze kosten op dat (onverwachte) moment te kunnen betalen.

Huisdierenverzekeringen vergelijken

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een verzekering voor uw huisdier? Of wilt u advies over verzekeraars? Neem voor advies contact met uw AniCura kliniek.

Sleeuwijk +

Loevestein 2 4254 EH Sleeuwijk
Routebeschrijving 0183 - 30 17 08