Madeleine Peijnenborg

Dierenartsassistent

Ik ben Madeleine Peijnenborg en ben dierenartsassistent in opleiding. Ik studeer dierverzorging aan Helicon in Den Bosch en zit nu in het derde jaar. Nog een jaar te gaan dus!

Deze opleiding ben ik gaan volgen uit liefde voor de dieren. En hier op de dierenkliniek merk ik dat ik het werken met zowel dier als met de baasjes ontzettend leuk vind! Het is mooi om het verloop van een patiënt mee te krijgen. Een hond of kat die ziek binnenkomt en die dan later weer gezond naar huis gaat, is mooi om te zien.

Doordat ik nog een opleiding volg, heb ik me natuurlijk nog niet kunnen specialiseren. Maar wat niet is, kan nog komen. Ik werk hier nu ongeveer een jaar en mij kom je vooral tegen op de zaterdag en daarnaast één avond in de week. Dit is omdat ik doordeweeks nog naar school moet. Ik heb hier in Eersel al zoveel geleerd! Dit is echt een enorme steun in de rug tijdens mij opleiding.

Bubbles

Thuis heb ik een hond; een 5-jarige Engelse Cocker Spaniel: Bubbles. Zij is alles voor me en ik vind het heerlijk om met haar in de bossen te wandelen. Als ze een plas met water of een meer ziet, is ze de eerste die erin zit! Gelukkig (even afkloppen) is ze nog nooit ziek geweest.

Verder doe ik graag aan paardrijden, met vriendinnen op het terras bijkletsen of heerlijk rustig op de bank Netflixen.