Aniek van Gool - dierenartsassistent

Dierenartsassistent

Ik ben Aniek van Gool, dierenartsassistent in opleiding bij AniCura Dierenkliniek Eersel. Als alles goed gaat, studeer ik in 2020 af aan het Helicon in Den Bosch. Na mijn studie wil ik me meer gaan verdiepen in radiologie en echografie. 

Op het moment werk ik 16 uur per week in de kliniek en in de vakanties is dit zelfs fulltime. Superleerzaam en superleuk! Ik wil dierenartsassistent worden omdat ik het bijzonder interessant vind hoe dieren in elkaar zitten. Het is echt mooi om te zien hoe sterk dieren kunnen zijn en het is nog mooier om ze er weer bovenop te helpen. 

Het is ook bijzonder om te zien hoe snel dieren kunnen groeien. Als hier een puppy binnenkomt, kan ‘ie nog niks en drie weken later doet het beestje alles zelf. 

Ik werk sinds februari 2018 in de kliniek en heb al heel veel geleerd! Ik draai mee op de OK, maak röntgenfoto's en zit vaak achter de balie. Sinds ik hier werk heb ik ook heel erg geleerd om de rust te bewaren in moeilijke situaties. Zolang je de rust bewaart, houd je alles onder controle! En blijven de dieren ook heel rustig.

Kaya, Yana en Sjors

Thuis heb ik drie hondjes: Kaya (een Engelse Stafford), Yana en Sjors (twee Russische Toyterriërs). Ik zit nog vijf dagen per week op school, dus je kan wel stellen dat ik veel met dieren bezig ben!

En als ik dan toch nog wat vrije tijd heb, ga ik met vriendinnen wat drinken of lekker zwemmen of wandelen.