Opname van uw hond, kat of konijn in de dierenkliniek

Heeft uw dier zorg nodig die moeilijk aan huis te geven is? Dan is een opname in een kliniek misschien een goed idee. Afhankelijk van de situatie wordt uw hond opgenomen in uw eigen kliniek, of in een kliniek voor complexe zorg.

Almere

Europalaan 836 1363 BM Almere Poort
Routebeschrijving 036 - 536 96 00

Wat houdt een opname in de kliniek voor honden en katten in?

Een opname in de dierenkliniek voor uw hond of kat kan voor een dagdeel zijn, maar het kan ook dat uw dier voor langere tijd behandeld moet worden en zal moeten overnachten.

Alle dieren die bij ons in de opname zitten, krijgen hun eigen verblijf inclusief hun persoonlijk dieet en vers water. De voeding is zo veel mogelijk maatwerk. Soms moet een dier nuchter zijn. Of juist gevoerd worden, als het zelf geen eetlust heeft.

Andere patiënten hebben een speciaal dieet nodig dat past bij hun ziekte.

Katten hebben een eigen kattenbak en honden worden een paar keer per dag uitgelaten, als ze hier fit genoeg voor zijn.

Bij dieren die te ziek zijn om uitgelaten te kunnen worden, wordt soms een urinekatheter geplaatst. In alle gevallen maken we het verblijf van uw huisdier zo comfortabel mogelijk.

Waarom is opname soms nodig?

Een opname in de dierenkliniek voor uw hond of kat kan nodig zijn als uw dier erg ziek is, benauwd is, niet zelf eet of drinkt, of een infuus, zuurstof of ondersteunende medicatie nodig heeft om beter te kunnen worden.

Ook nazorg na een operatie, bijvoorbeeld in de vorm van intraveneuze antibiotica en pijnstilling bij uw hond of kat, kan een reden voor opname van uw huisdier zijn. 

Van behandeling tot bezoek: zo werkt een opname voor honden en katten 

Tijdens zijn opname in de kliniek is uw huisdier bij ons in goede handen. Uw hond of kat wordt meerdere keren per dag onderzocht en krijgt de behandeling die hij nodig heeft.

Heeft uw huisdier meer ingrepen of behandelingen nodig dan van tevoren gedacht, dan worden eerst met u de mogelijkheden besproken.

Wanneer uw dier in de opvang zit, is dit altijd spannend. Daarom houden we u regelmatig op de hoogte. Uw dierenarts zal contact met u opnemen om het behandelplan van uw hond of kat te bespreken.

Als de toestand van uw huisdier verslechtert of het dier extra medicatie of hulp nodig heeft, wordt dit altijd eerst met u overlegd.

Ook ’s avonds en in het weekend kunnen er dieren in de opname verblijven. En is uw dier geopereerd, dan wordt er na de operatie contact met u opgenomen om u te vertellen hoe het is gegaan.

De meeste honden en katten passen zich tijdens de opname in de dierenkliniek makkelijk aan. In sommige gevallen is het voor een huisdier wel zo fijn om familie om zich heen te hebben.

Op bezoek komen als uw dier is opgenomen, is zeker mogelijk. Neem daarvoor altijd eerst contact op met de kliniek om een geschikt moment te plannen. We houden daarin altijd rekening met wat het beste is voor uw dier.

Besmettingsgevaar en infecties

De afdeling quarantaine is bedoeld voor honden en katten die (mogelijk) een besmettelijke ziekte of infectie hebben.

Bijvoorbeeld parvo, hondenziekte, giardia, leptospirose (de ziekte van Weil) en wonden die zijn geïnfecteerd met resistente bacteriën. Om te voorkomen dat ook andere dieren en/of mensen ziek worden, worden deze dieren in quarantaine gehouden.

Wanneer mag mijn huisdier mee naar huis?

Hoe lang de behandeling duurt, hangt af van het gezondheidsprobleem van uw kat of hond.

Het kan ook zijn dat uw dier na zijn opname nog een paar dagen speciale behandeling nodig heeft, bijvoorbeeld dat uw hond nog geen lange wandelingen mag maken of uw kat nog niet zijn volledige portie brokjes mag eten.

Overleg dit met uw dierenarts als u uw dier komt ophalen.

Kosten van opname in de kliniek voor uw hond of kat

De kosten van een opname hangen af van de behandeling, verblijfsduur en het type opname van uw hond of kat. Uw huisdier kan terechtkomen op de standaard care, medium care of intensive care.

Dieren op de intensive care hebben bijvoorbeeld meer onderzoeken nodig, zoals echo’s en bloedonderzoek.

Ook het toedienen van medicatie of het gebruik van extra zuurstof kunnen tot extra kosten leiden. De dierenarts zal u gedurende de opname steeds op de hoogte houden van de kosten tot dat moment, en de verwachte kosten voor de rest van de opnameduur.

Wilt u een precieze kostenindicatie? Neemt u dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Almere

Europalaan 836 1363 BM Almere Poort
Routebeschrijving 036 - 536 96 00